Newsfeed

PreHistoric Animals: With first official live, on stage video!

PreHistoric Animals - Run Stranger, Run

This is the first official live, on stage video from PreHistoric Animals. Recorded March 25th 2022 at Boerderij, Zoetermeer, The Netherlands. Edited, Mixed and mastered by Stefan Altzar. The track Run Stranger, Run,

Video production:

John Vis

Video crew:

John Vis ( Boerderij )

Meriam Verkleij ( Boerderij )

Gert Jan Schoonbeek ( videOmega )

Bianca De Ruiter

Light engineer:

 Pim Besseler

Foh :                                

 Dammes Nienhuis

Monitor and Tech:   Boris Stipdonk

What happens when you love classic progressive rock, alternative rock and brilliant pop music? You make it very hard for yourself….. but despite that, PreHistoric Animals have gained huge success in all these areas. When they released their second album, The Magical Mystery Machine (chapter 1), they were praised by both the audience and the reviewers!

Samuel Granath and Stefan Altzar created the first album – Consider it a work of art in 2018 and when it was time for touring, Noah Magnusson and Daniel Magdic (Ex. Pain Of Salvation) joined the band. They made their first shows during 2019, for example Prog Power Europe where they got great response (even the food truck closed – just to see PreHistoric animals). As soon as they started to rehearse, they felt that there was a special kind of chemistry in the room, and they instantly started writing new material. The first Magical Mystery Machine tracks were written in 2019 and the album was released on September 30th 2020. Unfortunately, the pandemic has prevented them from going on tour with the album. The track Ghostfire, this is the first official video from the “The Magical Mystery Machine (Chapter 2)” album. Video created by Stefan Altzar.

So instead, they used their energy and creativity during the pandemic to write and record new material and TMMM (Chapter 2) was finished in July 2021. The new album – The magical mystery machine, chapter 2 – is the follow up on the story about Cora and Jareth collecting the essence of humanity. The story is sci-fi but deals with current issues in our society. Once again the album is written and produced by PreHistoric Animals. Mixed and mastered by Erik Berglund, while Richard Dearing has done some amazing cover art. During the time they also signed up with Glassville Records and the album was released in March 2022. The track First We`ll Go To Mars,

PreHistoric Animals was a two-man prog/alternative rock band from Sweden. Samuel Granath ( Pound)- Drums and keys and Stefan Altzar (Billy The Zombie, Pound)- Guitar, bass and vocals; started with an embryo in 2015 and the debut album was released in November 2018. From January 2019 there is a full band lineup. The sound is their own version of prog with the focus on great melodies in the lines of the other Sweden prog rock band A.C.T.

Dinosaus are prehistoric animals as and lived from 233 million years ago to 66 million years ago. They disappear due to a giant meteorite landed on Yucatán peninsula. Some million years later there are new prehistoric animals that appear as the band PreHistoric Animals was founded.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*