Newsfeed

Spheric Universe Experience: Both melodic and technical but in a good manner

Spheric Universe Experience - Back Home

Spheric Universe Experience were formed in 2002 by Frédéric Colombo, Jonathan Dray and Vince Benaïm following the spit of their previous band Amnesya (formerly known as Gates of Delirium). Now the band have released Back Home and this is a huge album clocking in at 68:59. This is the sixth studio album from this French band.

On Back Home there are plenty of pounding rhythms, delicious riffs, fantastic solos and a great vocal. Progressive metal with a great twist and a real good production. The band return to their progressive roots on this release and the songs are very distinct, and with an original identity and well-crafted song writing. Spheric Universe Experience is both melodic and technical but in a good manner, and with a fascinating intensity.

Tracklist:

01. On Board SUE5-2469 (1:09)

02. Final Fate (7:16)

03. Where We Belong (5:56)

04. Transcending Real Life (7:05)

05. Senses Restored (6:02)

06. Legacy (4:54)

07. Defenders Of Light (5:04)

08. Synchronicity (2:33)

09. The Absolution pt.1 (2:04)

10. The Absolution pt.2 (7:13)

11. Rebirth (4:19)

12. Of The Last Plague (5:53)

13. Dreams Will Survive (9:31)

Total Time 68:59

Line-up:

Franck Garcia – Vocals

Vince Benaïm – Guitars

John Drai – Bass

Romain Goulon – Drums

Fred Colombo – Keyboards

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*