Newsfeed

Nechochwen: Goal to create a very powerful trip back in time with his music!

Nechochwen - Kanawha Black


Formed in 2005, West Virginia’s Nechochwen is the passionate exploration of Native American Indian heritage through stunning classical guitar instrumentation and lush atmosphere. From the ashes of the band Angelrust, Nechochwen, the sole creator of this art and man from which the band receives its namesake, set out to create a very powerful trip back in time with his music and further explore the tales and lives of his ancestors. Nechochwen is passion, creativity and a powerful spiritual awakening that the listener can feel pouring out of the compositions of this art.

West Virginia’s revered black/folk metal band Nechochwen will release Kanawha Black, in May on digital, CD, and vinyl formats via Bindrune Recordings.

After seven years since the release of Heart Of Akamon, West Virginia’s Nechochwen return, unveiling Kanawha Black! Fierce melodies and heartfelt composition/riff stylings further cement the rich and powerful legacy that Nechochwen has nurtured since their inception.

Kanawha Black is a vibrant mix of uniquely black metal influenced aggression, up against moving classical instrumentation that unlocks an inspiring glimpse into what extreme metal can achieve.Album Synopsis is written by Aaron aka Nechochwen.

«Though  Kanawha Black was inspired by events both factual and anecdotal in American prehistory and frontier history, the songwriting gradually progressed into an album that has a less earthy and more otherworldly atmosphere. As we tracked, mixed, and mastered this album over several years, Kanawha Black seemed to originate from and reside somewhere in the ether. On the surface, the songs’ topics continue to explore our region; Appalachia (specifically the Ohio River Valley of West Virginia and Ohio as well as the Laurel Highlands of Pennsylvania) continues to provide our greatest artistic influence. However, we hope that these songs will  also convey to the listener that the essence of the past, even in fleeting moments in our  modern lives, is still connected to us in many ways through natural mystery. Kanawha Black is  our attempt to tap into the veil of this connection».

Album Credits:

Nechochwen – Guitars, vocals, flute

Pohonasin – Drums, bass, hand percussion, jaw harp on Visions, Dreams, And Signs, vocals for chorus on Kanawha Black.

Engineered, mixed, and mastered by Pohonasin

Photography by Alex Long

Layout by Pohonasin

Logo by Austin Lunn

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*