Newsfeed

Tyler Gilbert: With a collection of ambient and rock songs.

Tyler Gilbert - Kill The Magic

US critically acclaimed rock artist Tyler Gilbert has inked a licensing deal with Wormholedeath for his new album Kill The Magic, which will be released on April 15th, 2022.

Tyler Gilbert, speaking of the album, stated: Kill The Magic is a collection of ambient and rock songs written over the years of 2018 to now. The album kicks off with the message driven rock tune Off My Feet and moves along with the ambient soaring vocals in Nothing Pt. 2. It moves more into the rock genre with the imagery driven soft rock Fallen Moon and reaches its hard rock destination with the doom metal similar to Black Sabbath Cultivate Madness.

This album marks the first full length since 2019’s Underdog. Overall it is a much softer album delving more into the ambient and cinematic realm. Like his last albums, Kill The Magic was produced by Justin Bender and himself and features musicians Mark Ennis, Aaron Edgar (Third Ion), Mike Young (Mother Mother), Rob Dakiniewich.

Tracklist

1. Off My Feet

2. Nothing Pt.2

3. Illusions of Grandeur

4. Fallen Moon

5. Lost & No End

6. Divise

7. Man in the Dark

8. Cultivate Madness

9. You Watched It

10. I’ll Find Me

11. Kill The…

Tyler Gilbert is a rock recording artist and singer/songwriter based out of Montana. He began his career in 2008 and has since then released to date 4 albums and 2 EP’s with his upcoming album Kill The Magic to be released by Wormholedeath. Gilbert has toured all across Canada and USA, performing at festivals including; Ohio State Far, Burlington’s Sound of Music, Canadian Country Music Award Festival, World Women’s Curling Championship, May Run Music Fest, Winnipeg Fringe Fest, International Folk Alliance and the Canadian Western Agribition.

His music receives regular airplay on CBC, Sirius XM and digital radio stations around the world. Winner of Best Song From Solo Artist in the 2020 Banger Music Awards and a 8-time nominee for the Jose Music Awards in Tennessee in 2020 and 2021. With dark tones, heavy guitar riffs and soaring vocals, his music is described as a blend of Alice In Chains, Ozzy Osbourne, City & Colour and Soundgarden.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7110 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*