Newsfeed

Prefers To Hide In The Dark: With contemporary prog, through heavy guitars and complex polyrhythm!

Prefers To Hide In The Dark - Boundless Eternity

The UK band Prefers To Hide In The Dark have released the album Boundless Eternity, Hereafter Torment recently. The album contains three epic tracks and one song at 5:43.

Prefers To Hide In The Dark is a progressive rock band founded in 2021, built around large-scale concept pieces, operatic vocal harmony, and hypnotic rhythm. The band straddles both contemporary prog, through heavy guitars and complex polyrhythm, and earlier psychedelic rock with extended jamming and experimental improvisation.

Produced by Shelby Logan Warne.Mastered by Luis Bonilla – High Grade Mastering. Assistant Mastering Engineer Arthur Newman. Mastered at Oid Street Studios.

Prefers To Hide in The Dark is a progressive rock band founded in 2021, built around large-scale concept pieces, operatic vocal harmony, and hypnotic rhythm. The band straddles both contemporary prog, through heavy guitars and complex polyrhythm, and earlier psychedelic rock with extended jamming and experimental improvisation.

Songwriter Paul Samber (Mucous Lavender, Salted Wounds) and vocalist Rob Poston (Concordat, Kolobus) assembled the project around a passion for understated, thought-provoking mood-pieces, which developed into the recorded sound as drummer Diane Galen (Chasmhead, Radio Eroticism) injected a driving, disorientating rhythmic edge. Sam Higgins (Kyros, Great Manta) later joined to round off the sound on bass, completing the line-up.  

Debut record Boundless Eternity, Hereafter Torment was a 40 minute concept album in 4 movements, slated for early 2022 released on Abxenith Noise to all streaming platforms. The record is mixed by Shelby Logan Warne at Old Street Studios, London, and also features Adam Heaton on trumpets. Following the completion of the record, the band has already begin work on the sophomore record, which will expand on the groundwork laid by Boundless Eternity, Hereafter Torment in all directions.

Tracklist:

1. Boundless (9:02)

2. Eternity (5:43)

3. Hereafter (10:15)

4. Torment (13:07)

Total Time 38:07

Line-up:

Rob Poston – vocals

Sam Higgins (Kyros) – bass, guitars

Paul Samber – guitars, keyboards

Diane Galen – drums, keyboards

   With

Adam Heaton – trumpet (3)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*