Newsfeed

Nomandic Narwhal: With underwater sound design, and cinematic drama.

Nomandic Narwhal – Monolith

Normadic Narwhales are part of the group of toothed whales (Odontoceti), which is one of two main groups of whales (Cetacea). As the name implies, toothed whales are equipped with teeth in their jaws, unlike baleen whales which have bards. Normadic Narwhale is a band with whales….. no with human beings.

US instrumental, cinematic symphonic metal project Nomadic Narwhal joins Sliptrick Records.For more than just ocean lovers, Nomadic Narwhal takes a new path in sonic storytelling. With a cocktail of modern metal, underwater sound design, and cinematic drama, Nomadic Narwhal takes you on a journey from the beaches to parts unknown. While keeping plenty of room open to interpretation, it is clear that this is not a guided tour. This is an oceanic odyssey shared between artist and listener. The album monolith was released 22nd April. The track Arrival,

«Being in the conservation field was eye opening to me by the scale of really how much is out there. However, when trying to raise awareness about any topic ocean related, people initially tune out. They have been blasted so much by the amount of problems out there that it’s the first thing they think about and become immediately defeated. So how do we help that? Someone has to create a positive space. Somewhere you can tune out the problems, recharge, and be reminded of how amazing and awe inspiring the ocean is. That’s what Nomadic is for.” Jesse, founding member, goes on to explain how he hopes this will help the conservation community by giving them a cheering section for the work that they do. An audible representation of why the work is so important. A place where all can take a breath and celebrate the ocean. Let’s make waves!». Arrival Walkthrough,

Nomadic Narwhal is:

Jesse Beisner – Guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*