Newsfeed

Yokai: Consisting of a real bunch of contributors.

Yokai - Coup De Grâce

Today from Belgium instrumental psychedelic, space rock, fusion, and the band is Yokai with the album Coup De Grâce. Yokai have offered hypnotic grooves & cosmic vibes since 2011.

Yokai is an experimental band from Belgium, consisting of a real bunch of contributors. They are blending jazz, ethno, psych and trance ingredients to a rather unique outcome, partially krautrock affine. They recorded a first EP (called EP) in 2014 and released it the next year. Their eponymous album, released in February 2019, shows a neat collection of diversity in style and mood. Three years later they are back with a brand new album Coup De Grâce:

Tracklist:

1. Mascotte (6:33)

2. Roubaix (4:10)

3. Het Bos (8:35)

4. Laïka (2:59)

5. Amazonas (2:51)

6. Ledeberg (6:03)

7. Cheval De Rêve (2:57)

8. Sentinelle (Album Version) (4:17)

9. Coup De Grâce (3:04)

Total Time 41:29

Line-up:

Yannick Dupont: synths & drums

Louis Evrard: drums

Axel Gilain: bass guitar, moog

Eric Bribosia: keys

Fred Becker: baritone sax & flute

Jordi Grognard: tenor sax, bass clarinet and flute

Clement Nourry: electric guitar

Ivan Tirtiaux: electric guitar

Pieterjan Coppejans: sound engineer, recording and mixing

Matt Colton: mastering

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*