Newsfeed

Rainbow Face: With melodic and complex songs.

Rainbow Face - National Diet - The Noon Hour

National Diet – The Noon Hour is the new album from Rainbow Face and here are the guitars in focus but orchestral driven and the sound is often heavy. The band offers a wall of sounds and this is truly experimental and it`s contrasted with both improvisation and structure part, and in a good manner. There are some math rock elements and certainly much progressive parts and the music is varied and listenable and the control and chaos concept is thrilling. The songs are melodic and complex and this formula first this technical band. The whole debut album Star`s Blood ,

Jake Rose and Connor Reilly is the duo behind National Diet but on the album they are supported by ten gusts musicians from many very good bands. Rainbow Face was formed in Portland seven years ago, and the above mentioned Jake Rose (vocal and guitars) a composer of classical, film, and video game music

Tracklist:

1. The Map Is The Territory

2. I Am Food

3. Plan

4. Preserve the Past (including The Elders, Gathering of the Elves, Life Dance)

5. The Queen

6. Addled Dreams of Youth

Line-up:

Jake Rose (Rainbow Face): Vocals, guitar, Ensoniq ESQ-1, Behringer Model D, mandolin (4), percussion, Pianica (5), theremin (6)

Connor Reilly (Mercury Tree, Nick Prol and the Proletarians, Rainbow Face): Drums and percussion

   With

JD Davis (Gorgon Stare): Bass (1)

Oliver Campbell (Mercury Tree) : Bass (2)

Damon Flick: Bass (3)

Ben Spees (Mercury Tree, Ventifacts): Bass (4)

Justin Stimson (Nasalrod): Bass (5)

Anthony Medici (Liquid Light): Bass (6)

Geoffrey McManus: Trumpet (1)

Estafina Tapia: Alto saxophone (2)

Nicole McCabe: Alto saxophone (2)

Tricia Bogdan: Viola (4)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*