Newsfeed

Fragmentum: No fillers, only killers!

Fragmentum - Masters Of Perplexity,

There is no good reason to be Masters Of Perplexity but an album title like Masters Of Perplxity is a good choice as a name.Today the band Fragmentum with dark melodic prog metal and their new album Masters Of Perplexity. Fragmentum were founded in 2015 and became well known as a Belgian diverging metal band.

The alliance of musical creativity resulted in the EP D!verge  (2017) and full album Pugnacity(2019). The second album Masters Of Perplexity containing blasting diverging Maya theme metal songs was released on April 16th. No fillers, only killers! Stay Freaked!

Tracklist:

01. Origination Of Mankind

02. Prophecy Of The Infinite

03. Victim Of The Gods

04. Mountain Of The Dead

05. Vision Of The Snake

06. Clash Of The Clans

07. Feast Of The Flesh

08. Screechings Of The Sacrifice

09. Trick Of The Twins

10. Dwelling Of The Ghosts

11. Welcome To The Afterlife

12. Secrets Of The Stones

Line-up:

Gunnar Nopens (mainly rhythm guitar, backing vocals, music writing)

Jan Bruggeman (lead guitar, vocals, song writing)

Guest musicians

Masters Of Perplexity is a concept album based on Mayan history, as one of us became intrigued by them visiting Copan.

Lyrics deal with the creation of men along with the Quiché Mayan tribe as described in the Popol Vuh, but change over to mysterious ways of dying, being sacrificed, clan wars etc.

Musically we want to find a good balance between the melodic parts creating an atmosphere and the more heavy headbang riffs. Reflecting this in our vocals we go from clean parts to sing along with to the more deep grunts for most of the verses.

For fans of Dark Tranquility, Arch Enemy, Hypocrasy, Insomnium, Opeth, Dream Theater, Depeche Mode, In Flames, Amorphis, Novembers Doom…

Recorded @ Z-Underground studios

All songs/lyrics written by Jan Bruggeman and Gunnar Nopens

Gear used: Logic Pro X, Kemper amps, Antelope audio interface, SSD drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*