Newsfeed

Hämärä: With a diverse set of genres, creating a unique and dynamic sound!

Hämärä – Ivory Tower

Hämärä is FFO: Amon Amarth, In Flames, Soilwork and location: Castle Rock, Colorado.

Formed by a couple of teenagers in 2006, Hämärä is a symphonic metal band from Castle Rock, Colorado comprised of Josh Ruff (Lead Vocals / Bass), Aaron Schug (Vocals / Guitar), Austen Couch (Guitar), Tony Molieri (Keyboards / Synth / Orchestrations), and Orlando Manzanares (Drums). The varying musical interests of each band member has allowed Hämärä to develop a style that blends a diverse set of genres, creating a unique and dynamic sound. The track Hardly Awake,

Having Scandinavian metal as one their biggest music influences led to the adoption of the Finnish word Hämärä ,a word used to describe the dark, gloomy time between day and night, as the band name. After a seven-year hiatus, Hämärä is back with a new album and a renewed excitement in the live music scene. Ivory Tower was released April 7, 2022.

Track-list:

1 Across the Hills of Emyn Muil

2 Holy War

3 Hardly Awake

4 Isolation

5 Under The Sun

6 Retribution

7 Withering Away

8 The Fallen

9 Ivory Tower

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*