Newsfeed

Moses Mikheyev: Multi-instrumentalist and novelist!

Moses Mikheyev – Hollywood Hill

There are a fair amount of people that could be labeled as Russian Americans but probably not so many proggers among them? Moses Mikheyev click on both of these boxes and he have released a inspired song entitled Hollywood Hill.

The song is taken from the upcoming debut album I Only Have A Hundred Years To Love You which is planned for release in 2023, Hollywood Hills sees Moses Mikheyev present himself as a an exciting talent to keep your eye on.

Moses Mikheyev is located in Los Angeles and is prog rock singer, songwriter, multi-instrumentalist and novelist!

 Hollywood Hills tells a story of Lucifer taking someone’s soul in exchange for providing gold, diamonds, money and fame – all the things Hollywood promises. Mikhetev says, «We really just wanted to create a haunting song around the myth and magic of Hollywood. Something sensual, sad, and nostalgic. A tribute to all the dead ghosts who lived and tried».

Awash with warm reverb coated guitars and atmospheric vocals, the track manages to reflect a vintage feel whilst still retaining a striking freshness. Making extensive use of tape machines, analogue equipment and vintage gear, Mikheyev’s approach to recording is organic capturing an essence of 70s rock which is contrasted by the inclusion of subtle synths and a throbbing electronic bass which lift the track’s ear-worm chorus and give the track an edge.

A track built around a story of Lucifer taking someone’s soul in exchange for providing gold, diamonds, money and fame, the haunting nature of Hollywood Hills delivery is fitting for the tracks dark undertones.

Mikheyev has been slowly working on I Only Have A Hundred Years To Love You for over a decade, having recorded the first song for the record with Jimmy Hill of Amplified Wax Studios in 2012. The album is being produced by Brandon Zano and David Gavrishov.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*