Newsfeed

Niechęć: Often very difficult surname to spell!

Niechęć – Unsubscribe

Poland have often very difficult surname to spell, and with many z,c,w,h, k.etc. When the musicians is named Zwierzchowsk, Witkowski, Błaszczak, Zwierzchowski and Witkowski this is most likely a Polish band. They are the band Niechęć. Niechęć (Reluctance) have a new album out and the album is entitled Unsubscribe.

Niechęć’s debut album, called Śmierć w Miękkim Futerku and released in 2012, was met with universal acclaim from the jazz audience, and alternative rock fans as well. Before that they had performed at Open’er Festival and were appreciated by Polish Radio 3 as their Hope Of The Year.Their big asset is a fresh and rebellious attitude towards composing and playing live. Now Niechęć is back with a new and fresh album entitled Unsuscribe.

The Music of Reluctance is jazz improvisation and synthesizer sounds that freely intertwine with the influences of progressive rock and film music. There is an extremely personal story in their compositions – dark, yet romantic, aggressive but full of elegance. A noisy departure recorded for a hundred and fastened in a straitjacket of the highest-class studio production.

Tracklist:

1. Argot (3:37)

2. Praga (6:46)

3. Przeniesienie (5:00)

4. Puste Łąki (5:35)

5. Chmury (8:29)

6. Ciała (6:47)

7. Niechęć (10:00)

8. Epilog (4:14)

Total Time 50:28

Credits:

Michał Kaczorek – drums

Maciej Szczepański – bass

Rafał Błaszczak – guitar

Michał Załęski – piano

Maciej Zwierzchowski – saxophone

Composition by: Maciej Zwierzchowski, arranged by: Niechęć

Music production: Sebastian Witkowski, Rafał Błaszczak

Recorded live at Monochrom Studio (Gniewoszów) on 16-20 June 2020, by Sebastian Witkowski

Mix, mastering: Sebastian Witkowski // Soundmaking

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*