Newsfeed

Michael’s Statement: Music for your brain.

Michael's Statement – Isolation

Michael Vuckovac is the maestro in Michael’s Statement and Isolation is the new and third album. An album brimming with atmospheric music both in sound and spirit. Those who enjoy floating keys and Mellotron would enjoy Isolation, but there are also guitars that provide darkness and various effects make the music more unpredictable, dramatic, quirky and harsh. Vuckovac label his music as, music for your brain!

Michael Vuckovac has established a remarkable career as a musician, composer, teacher and record producer.  Michael Vuckovac´s current original band The Night Patrol has been featured at venues and festivals around Germany. His first solo album Beauty Of Sadness was released in 2012.

Michael Vuckovac was born in Pforzheim (Germany) in 1975 and as a youth listened to a lot of Pink Floyd,  Genesis, Rush, King Crimson, ELP and more.

Michael lived for 3 years (1981-1984) in Africa and there he was inspired by African percussions. He discovered the drums around the age of 4. He had a penchant for drumming on various objects around the house with a pair of chopsticks, so for his 15th birthday, he bought his first drumkit. He played in a rock-blues cover band with his dad for few years.

In 1998 Michael formed his first band The Night Patrol which whom he released 3 albums prior to his first solo album in 2012

He has played drums on several studio recordings in different musical styles.

Tracklist:

1. Aurora Borealis (4:38)

2. The Light (5:54)

3. Big Bang (13:54)

4. Meine Welt, Deine Welt (6:29)

5. The Truth In Between (4:15)

6. Human Reality (8:13)

7. Who Is Listening? (8:48)

8. One Moment Of Silence (5:21)

Total Time 57:32

Credits:

Michael Vuckovac : drums, bass, guitars, keyboards, percussions (3, 5), Tubular Bells (3), orchestration (3), vibraphone (7), megaphone (8)

   With

Alberto Palacios: vocals (2, 6), electric guitars (6)

Dennies Lachenmajer: bass guitar (2, 8)

Thomas Hoss: piano, synth, Mellotron, Rhodes (2), piano, Mellotron and organ (5)

Mario Andrich: solo guitar (2, 8)

Peter H. Boer: bass guitar, bass pedals and upright bass (3)

Kim Neuweiler: solo guitar (3)

Peter Jonasson: slide guitars and classical guitar (3), guitars (7)

Ellen Welke: vocals (4)

Phillip Mohr: saxophone (4)

Thomas Eberhardt: fretless bass guitar (5), bass guitar (7)

Manuel Trabucco: saxophone (5)

Jason (Mr. Fake Zappa): vocals, saxophone, flutes and strings (7)

Monika Erol: vocals (8)

All music written and produced by Michael Vuckovac at Rockton Studios Pforzheim

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*