Newsfeed

Seventh Station: A theatrical magic band on steroids.

Seventh Station - All Hail The Moustache

Someone like moustache, and someone did` t like it, but my girlfriend enjoy my moustache, so I have moustache but it`s not more likely that All Hail The Moustache.

The initial news release for prog metallers Seventh Station and their new music video / single All Hail The Moustache. This track is just the beginning, the tip of the iceberg of what to expect next from Seventh Station who has other singles in the works which will eventually lead to the full, and concept album. This is a very imaginative and exciting song indeed.

Seventh Station is led by guitarist Dmitri Alperovich and featuring keyboard player Eren Başbuğ (mostly known for his work with Jordan Rudess and Dream Theater) along with Davidavi Vidi Dolev (frontman of Subterranean Masquerade). The single is their first in five years. Plus you could say that this is a protest song / video for what’s going on in the world with Ukraine and Russia / anti-dictatorship statement. Watch the video and you will see.

«Through the intense music and the shocking video, we call people to respect each other and say no to any kind of war or dictatorship around the world. The animation was done by the great Finnish animator, Mika Tyyska, who worked on Dream Theater’s Octavarium animation and he managed to put his unique input into our ideas. Slovenian actor, Anton Strojin, is starring in the first part of the video and is bringing his colorful acting to the surreal script, prepare yourself, this is a strange one».

The band is theatrical magic on steroids, Seventh Station are passionate storytellers, and classically trained musicians/composers are recommended for fans of Dream Theater, Pink Floyd, and Opeth.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*