Newsfeed

Ou: The group combine a variety of elements and influences.

Ou – Travel

China based progressive metal quartet OU release Travel the first single from debut album One.

Progressive metal quartet Ou (pronunciation: O, have announced that their debut album One will be out on May 6th, 2022 on InsideOutMusic. Today, the band are pleased to share the album’s first single titled Travel.

 Drummer Anthony Vanacore says this about the new song: «Ou is very excited to share our first single with the world, Travel! I’m quite sure the ethereal and soaring vocals by Lynn will blow listeners away. The song is about traversing, physically or spiritually through anything your heart desires. We hope the song finds resonance in you».

Onewill be available as Ltd. Edition CD Digipak, 180g Gatefold LP Edition and as Digital Album.

Tracklisting:

1.       Travel 穿      00:05:54

3.       Mountain 山  00:04:18

4.       Ghost 灵       00:03:34

5.       Euphoria 兴   00:07:19

6.       Prejudice 豸  00:04:31

7.       Dark 暗        00:07:17

8.       Light 光        00:04:05

Hailing from Beijing, China, the group combine a variety of elements and influences (Devin Townsend, The Gathering, Radiohead to name a few), to create their extremely unique sound.

 Formed by drummer and songwriter Anthony Vanacore, the idea behind OU came from each member having a long history of playing in local house bands and seeking new challenges in their growth as musicians. Vanacore would go on to recruit talented guitarist and fellow house band veteran Jing Zhang, as well as highly sought-after bassist Chris Cui, with the three of them laying the initial groundwork for the song structure and creative approach.

Ou recruited highly talented singer Lynn Wu to front the project, who brings with her ethereal vocals that contrast with the dynamic and engaging music, delivering a powerful and soaring sound. On their debut, OU set out with only one clear goal in mind, and that was to make certain that every song had its own unique identity.

Ou Lineup:

Lynn Wu – Vocals

Anthony Vanacore – Drums, Prod

Zhang Jing – Guitars

Chris Cui – Bass

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*