Newsfeed

Archie Caine: A trip into a fantasy world!

Archie Caine – Faster

Symphonic metal newcomer Archie Caine shares 2nd single Faster from their debut album Tommy And The Angles featuring Damian Wilson and Adrian Benegas.

Faster was written quite early on in the process, Archie reflects, «and I was immediately hooked when Bo (Wilde) first sent me a voice note with the chorus melody in. It has possibly my favorite intro in the album – that bass line!».

Archie Caine is preparing to release his debut album, Tommy And The Angels, a fusion of symphonic metal with soft rock & pop sensibility. The album is set to release on April 22, 2022.

ARCHIE CAINE is the natural result of a childhood of singing lessons set to a background of Nightwish, Evanscene, Paramore, My Chemical Romance and Panic At The Disco. His strong (read noisy) voice blends emotively with technical proficiency and is inspired beyond all else by the women of rock and metal. The track Eden featuring Dianne Van Giersbergen & Adrian Benegas.

Archie’s debut release Tommy And The Angels – created with his long-time friends Bo Wilde and Holly Nichol – tells the story of a child with a desperately unhappy life, and the angel who teaches him love, joy, and safety. Inspired by a tune that came to Archie in a dream, mixed and mastered at the Netherlands’ Sandlane Recording Facilities, and with instruments recorded in Paraguay by Adrian Benegas Music, the album is a trip into a fantasy world underscored by the talents of original composers and the incredibly high caliber of guest vocalists Dianne van Giersbergen (Ex Libris, ex Xandria and Damian Wilson (Headspace).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*