Newsfeed

Sammary: What makes people special?

Sammary – Monochrome

Sammary – Monochrome is the brainchild to the German multi-instrumentalist Sammy Wahlandt and Sammary is the debut album.

What makes people special? That’s the question Sammy Wahlandt asked himself while writing this album. Monochrome was released on April 29th, 2022 and is the debut album of Sammary, a German art rock act from Frankfurt and the surrounding area. It is a concept album that explores being human and deals with our human drives. The concept of the album is fresh, complex, but at the same time universal. It deals with questions and things that we have all asked ourselves at some point, things that move us all.

In this performance, the content of the lyrics by students and graduates of the Wiesbaden School of Drama are theatrically implemented on stage to live music.

Tracklist:

1. Black And White (1:55)

2. Soft (4:25)

3. 218 (4:47)

4. A Kiss Without A Meaning (4:55)

5. 219 (5:18)

6. Sweet Application (4:53)

7. Open (4:19)

8. 220 (3:29)

9. Killing Another Person (3:44)

10. Monochrome (4:37)

11. Epilogue (0:37)

Credits:

Sammy Wahlandt – All instruments

Stella Inderwiesen – Vocals

Marie Stenger – Vocals

Larissa Pipertzis – Vocals

    With

Eleanna Pitsikaki – Kanun (3)

All music and lyrics written by Sammy Wahlandt

Produced by Christian Nickel

Album Art by Caroline Lünebürger

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*