Newsfeed

Within Temptation: Allowing people to pursue their own destiny.

Within Temptation - Don’t Pray For Me

Within Temptation release new song Don’t Pray For Me, and this song is about allowing people to pursue their own destiny. In recent years the Dutch symphonic metallers have opted to release a series of singles rather than whole albums, and Don’t Pray For Me follows a successful run of songsin Entertain You, The Purge and Shed My Skin.

Voaclist Sharon Den Adel says, «Don’t Pray For Me strives against forcing beliefs and fears onto others and bears witness to being accretive of everyone’s own journey. It is an anthem about coming to terms with the fact that beliefs can be fluid, multiple or frankly: different. The song is about allowing people to pursue their own destiny».

Back in April, den Adel spoke to Metal Hammer about the band’s early impact on the metal scene, noting that many metal fans were unaccustomed to seeing a band like theirs.

Says, «When we first started playing with Within Temptation, nobody knew where to put us because we were melodic, but also had the growling voices and a doomy sound. We were strange for metal, but also very strange for the mainstream because we were so dark. It was something they’d never seen before, a girl in a dress playing with this kind of band. We loved it!».

Within Temptation would, of course, go on to become one of the biggest rock bands their country has ever produced. The rest of their 2022 will see them hit the road for festival dates and a US tour with Iron Maiden, before finally undertaking their co-headline tour with Evanescence.

While the band have been concentrating mainly on single releases as of late, it’s believed a new studio album will be forthcoming from Within Temptation soon.


Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*