Newsfeed

Cartoon Theory: Groovy and ambidjent music project with cartoon-ish and asian vibes!

Cartoon Theory - Feel

My cartoon theory is that this is not for real, but the band Cartoon Theroy is alive and kicking and a real and nice band! Cartoon Theory is a modern progressive, groovy and ambidjent music project with cartoon-ish and asian vibes which has been created by Maxime Lathiere.

Cartoon Theory new album Fell contains four new songs and four remixes and the songs have a fair amount of electronics. Maxime Lathière handle the programming and the shredding duty is responsible for the programming etc. Fell is a fascinating release from this band if you`re could enjoy electronic beats!?

1. Feel (ft.Stephen Taranto) 05:50

2. Hack 04:56

3.  Echo o1:52

4. Aeon 06.02

5. Feel  (Kubbi Remix) 03:54

6. Hack (Heptaedium Remix) 03:37

7. Echo  (Cartoon Theory Remix) 02:19

8. Aeon (Junopiter Remix) 04:46

All tracks were written by Maxime Lathière and Morgan Thomaso

Maxime Lathière : Ableton, Programming & Samples, Keyboards

Morgan Thomaso : Guitars and Keyboards

Simon Medz Meunier : Bass

Travis Orbin : Drums

Guest appearances by :

Stephen Taranto : Guitar solo on Feel (3’59” to 4’20”)

Kubbi : Feel Remix

Heptaedium : Hack Remix

Junopiter : Aeon Remix

Giuseppe Gilardi and Hugo Bringart for some arrangements on Feel. All tracks were mixed and mastered by Adam Bentley. Artwork and illustration by Luca Bermudez.

Cartoon Theory is an independant project from France which has been created in 2009 by Maxime Lathière. He composes as Abletonneer and live drummer, produces and manages his unique instrumental electronic and progressive metal music. He has been joined by Morgan Thomaso on guitars and arrangements since 2018. Cartoon Theory wants to assert its versatile, technical and poetic style and expand its reputation.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*