Newsfeed

Ecorse Creek Orchestra: It’s like Tom Waits joined The Beatles!

Ecorse Creek Orchestra – Ride As She Rolls`

The Ecorse Creek Orchestra, it’s like Tom Waits joined The Beatles! Ecorse Creek Orchestra with the title track Rid As She Roll`s

Lyrics:

It’s a tale as old as Mississippi dirt

You’ll love the way the lines run up her skirt

With a frame built for a sturdy chassis

Running down I-10 through Tallahassee

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

You can smell her coming in the midnight air

Her engine moaning like a mama bear

A piston powered fuel injected queen of your dreams

Blinded by the lights of her high beams

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

She’ll get your blood pumping, through your veins

Your heart beating at a 100 RPM’s

Flying in a fog in a smokey surprise

Louisiana roadhouse in a trail of fire

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

Ride as She Rolls

The old track March Of A Pandemic Shutin,

FFO: Peter Gabriel, Frank Zappa, Tom Waits. Location: Detroit, Michigan

Ecorse Creek Orchestra is set to release the third single from their forthcoming album Walking To The Moon. March 18, 2022 will see the release of Heavy Duty Man which also happens to be the theme song from a new movie of the same name set to be released in Fall of 2022 by Cinephoto.

Featuring a stellar vocal performance from Emily Lynn, some chugging wah guitar, Heavy Duty Man is a throwback to the soundtracks of Blaxploitation films of the 70’S in the spirit of genre greats like Curtis Mayfield and Isaac Hayes.

«The piece of the film is summed up as H.D. Mack Is a pathetic sad sack who is constantly bullied by gangs of skinny people, people at the gym, and even pedestrians on the street. Thanks to a mad scientist, he drinks a potion that turns him into the heavy-duty hero we have been craving… Heavy Duty Man».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*