Newsfeed

Whitecave: Symphonic prog and cheese.

Whitecave - Times Of Trouble

Alkmaar is known for its traditional cheese market, but now the band Whitecave probably could be a music ensemble that is becoming known in the world?! Whitecave and their debut album Times Of Trouble offers symphonic prog, and have made music since 2015.

Whitecave music has roots ranging from Pink Floyd, Genesis and Camel to Porcupine Tree and even some heavier Dream Theater elements could be found….

The band have rather complex and emotional music and the musicians is top notch and the guitar and keys parts are expressive and very good.

Tracklist:

1. When You Don’t Have A Reason To Smile (2:33)

2. The Day (6:00)

3. In Pain (6:02)

4. Lost In Battle (4:12)

5. Shellshock (6:23)

6. Fire In The Hole (4:34)

7. Threat (5:20)

8. Refugees (7:13)

9. Connected (4:41)

10. In Memory Of Lost Souls (3:28)

Total Time 50:26

Line-up:

Hans Holema – Vocals, Guitars, Bass

Cor Steijn – Keyboards, Backing Vocals

Dick Wit – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*