Newsfeed

Avantasia: Fall into a wonderful, mysterious journey».

Avantasia - A Paranormal Evening With The Moonflower Society

The new Avantasia track The Wicked Rule The Night feat. Ralf Scheepers. The new Avantasia album A Paranormal Evening With The Moonflower Society is out October 21st via Nuclear Blast Records!

Tobias Sammet is the front man in Edguy but he also have the Avanasia project and will release its ninth album, A Paranormal Evening With The Moonflower Society, on October 21 via Nuclear Blast. The disc will be the follow-up to Moonglow, which came out in 2019.

Sammet comments on The Moonflower Society: «A moonflower is a creature of the night that blossoms when the world is asleep. For me, it stands on one hand for the weird characters I populate my songs with, and on the other hand for the weird characters I surround myself with in Avantasia. Just let yourself fall into a wonderful, mysterious journey».

Track list:

01. Welcome To The Shadows

02. The Wicked Rule The Night

03. Kill The Pain Away

04. The Inmost Light

05. Misplaced Among The Angels

06. I Tame The Storm

07. Paper Plane

08. The Moonflower Society

09. Rhyme And Reason

10. Scars

11. Arabesque

Sammet previously stated about The Wicked Rule The Night:« I’m so happy with the upcoming album that you could put out any song as the first single. But somehow, after the last two years, I felt the need to go full steam ahead as soon as I’m let off the leash. And honestly, it’s also cool to know that many would probably have expected a less extreme track to accompany Avanatsia`s  re-entry into the earth’s atmosphere».

«But Avanatsia is not stylistically fixed — anything goes, commercial, epic, grotesque or full on the bell, doesn’t matter: all that is part of Avanatsia very own world. We have found our own pigeonhole and different laws apply there. The fans of the first hour know that. And so I have the feeling that ‘The Wicked Rule The Night’ is unpredictable, exciting, fresh and new, despite my trademarks, as you know them partly from Avantasia or also Edguy. Playing it safe is a lot of hogwash!».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*