Newsfeed

Ryo Okumoto: Our eponymous character sets off on an odyssey through past, present and future.

Ryo Okumoto – The Watchmaker

Photo taken in Glendale on 03/25/22.

The album The Myth Of The Mostrophus  gathers a huge number of musicians, and these are mostly world-class musicians!

The first single from Ryo Okumoto’s new solo album The Myth Of The Mostrophus is The Watchmaker, Coming out on July 29, 2022 on InsideOut Music and Sony Music Entertainment.

Immerse yourself in the tale of The Watchmaker, wherein our eponymous character sets off on an odyssey through past, present and future. Time is literally on his side, as the watch on his workbench allows him the opportunity to try his hand at setting things right again.

* Keyboards: Ryo Okumoto

* Guitars: Lyle Workman

* Bass: Dave Meros

* Drums and Percussion: Jonathan Mover

* Lead Vocals: Michael Whiteman

* Background Vocals: Michael Whiteman, Kevin Krohn, Keiko Okumoto

Lyric video produced and edited by Jonathan Mover.

The album features guest appearances by current and former Spock’s Beard bandmates Nick D’Virgilio, Al Morse, Dave Meros, Ted Leonard, Jimmy Keegan, and many more.

Ryo Okumoto, long-time keyboardist for prog rock group Spock’s Beard, recently announced his new solo album The Myth Of The Mostrophus, due out on July 29th, 2022 on InsideOutMusic. The six song prog extravaganza features Okumoto’s signature style accompanied by the talents of a who’s who of progressive rock.

The Watchmaker features the heavy rhythm and searing guitar leads of Lyle Workman, along with the thundering bass of Dave Meros, both in perfect sync with the propulsive drumming of Jonathan Mover, underneath the unmistakably classic sounds of Hammond B3, Jupiter 8 and Minimoog synths of keyboard wizard Ryo Okumoto, and christened by the soaring vocals of album co-writer Michael Whiteman; this track provides a tantalizing taste of what is to come on this star-studded progressive rock extravaganza

Ryo Okumoto had this to say about the single: « Immerse yourself in the tale of The Watchmaker, wherein oureponymous character sets off on an odyssey through past, present and future. Time is literally on his side, as the watch on his workbench allows him the opportunity to try his hand at setting things right again».

The album features guest appearances by a number of incredible musicians including current and former Spock’s Beard bandmates:

Nick D’Virgilio (Big Big Train, Spock’s Beard) – Drums & Vocals

Al Morse (Spock’s Beard) – Guitar

Dave Meros (Spock’s Beard) – Bass

Ted Leonard (Spock’s Beard. Transatlantic) – Vocals

Jimmy Keegan (Spock’s Beard) – Vocals

Steve Hackett (Genesis) – Guitar

Michael Sadler (Saga, ProgJect) – Vocals

Mike Keneally (Steve Vai, Frank Zappa, ProgJect) – Guitar

Jonathan Mover (Joe Satriani, ProgJect) – Drums

Marc Bonila (Keith Emerson/Kevin Gilbert) – Guitar

Doug Wimbish (Living Colour) – Bass

Randy McStine (McStine & Minnemann, Porcupine Tree) – Guitars & Vocals

Lyle Workman (Todd Rundgren) – Guitar

Michael Whiteman (I Am the Manic Whale) – Guitars & Vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*