Newsfeed

IQ: With live video.

IQ – Shallow Bay Live

IQ Shallow Bay Live taken from The Resistance album in Zoetermeer April 2022. Resistance is the last release from IQ and was released in 2019 and is IQ`s thirteenth release, and Tales From The Lush Attic the debut came in 1983.

IQ release new live video for Shallow Bay and IQ perform their 40th anniversary live show at London’s Islington Assembly Hall on June 11. The live performance of the song, which originally featured on 2019’s Resistance album, was recorded at the band’s legendary IQ Eastmas Bash at the Boerderij, Zoetermeer on April 9, earlier this year.

IQ will celebrate their 40th year in existence with their ‘IQ40’ show at the Islington Assembly Hall on June 11. The show was originally scheduled for last year but was postponed due to continued uncertainty in the live sector due to the Covid pandemic.

«We’re actually in our 41st year now but that doesn’t have quite the same ring to it», aughs guitarist Mike Holmes. The track No Lost Love,

What’s the difference between a band and a cult band? A charismatic front man, able to seduce the audience with a single look? A mastermind, conducting his fellow geniuses to sheer excellence? A dedicated and addicted following lasting three decades? An outstanding live concept combining stage charisma, true emotions and self-ironic humor?

IQ once rising from the ashes of The Lens in 1981, the original line up of Peter Nicolls, Michale Holmes, Martin Orford, Pail Cook and Tim Esau formed a band achieving the impossible – the combination of such diverse styles as prog, punk, jazz and even reggae. Their first cassette album, later re-released on GEP as Seven Stories is still an outstanding example of that.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*