Newsfeed

Mosara: Melds several different genres of heavy music.

Mosara - The Dead Know Our Secrets

Mosara with the track Permanence Of Isolation taken from the upcoming album The Dead Know Our Secrets. Mosara delivers doom metal and the new song is taken from their upcoming album Only The Dead Know Our Secrets which was released in July. The band comments: «When we started tossing around the thought of making a video, there were about three concepts we came up with.  We actually didn’t end up using any of them and what you see in The Permanence Of Isolation video, is some improvised artistic freelance video of Mosara playing the track. 

«The most important thing  with this being Mosara’s first video was to put our faces to the music. We were able to do that with this video».

Mosara is a Phoenix, Arizona based doom band that was originally formed and active during the early 2000’s. In late 2018, founding vocalist/guitarist, Tony Gallegos (Enriva/Twingian) reformed the band. The new members included guitarist Nikos Mixas (Twingant),bassist Kristoffer Reynolds (Beira) and drummer John Quin (Authority, Secrets Of Lost Empire. Mosora`s sound is a doom foundation that melds several different genres of heavy music to include stoner metal, classic/prog metal and atmospheric sludge.

In the fall of 2020, Moara started recording their first full-length, self-titled album. Mosara was recorded and mixed sans any recording software. The release was raw, authentic, and heartfelt. Mosara was released in May of 2021 via Transylvanian Recordings and was well received among several heavy music blogs and websites. The band’s brand of “atavistic doom” was what set Moara apart from all the other bands in its subgenre.

In 2021, bassist Kristoffer Reynolds left MOSARA and was replaced by Christopher Burns (HEX VOLT/BRIGHT SUNSHINE). The band immediately began writing material for their sophomore effort. Tracking commenced in March of 2022 and the new album, Only The Dead Know Our Secrets, is expected to be self-released in the summer. The album will be released on both vinyl and digital formats, with the vinyl having an additional secret track.

Only The Dead Know Our Secrets Track List:

1. Magissa

2. Zion’s Eyes

3. The Permanence of Isolation

4. Only The Dead Know Our Secrets

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*