Newsfeed

Junction 28: Combining raw, energetic performances with their own distinct musical flair.

Junction 28 – Before You Drawn

Junction 28 Combining raw, energetic performances with their own distinct musical flair, Junction 28 are paving the way as an influential alternative rock band for the modern generation. Since joining forces in 2019, the group has captivated fans with their signature sound and entrancing stage presence. New listeners will be hooked from the first note.

Before You Drown is the band’s first EP, conceived largely during the initial stages of lockdown. The project shifts our sound into a new spectrum, with a distinct focus on dynamic song-writing, electronic sound-design and atmosphere, all the while making sure to retain our penchant for hefty riffs and soaring melodies.

The track Don`t Say taken from Before You Drown EP due for re-release via Wormholedeath worldwide. What do you get when you crush together heavy hard hitting rock music with some really cool atmospheric synths and the occasional metal screams? Junction 28! Suffocate is a track taken from Before You Drown EP out via Wormholedeath worldwide.

Line-up:

Craig Garrick -Lead Singer

Kit Sylvester – Synth / Electronics / Screams

Dick Phantom – Bass Guitar

Gary Digby – Guitarist

Ben – Drummer

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*