Newsfeed

Mindless Hope: Bring their eclectic influences to every song.

Mindless Hope – Mental Truancy

The city of Philadelphia is the economic and cultural center of the Delaware Valley, and the town have a flourishing metal music scene.

Mindless Hope sounds as a rather sad way to think, but the band Mindless Hope isn`t at all as they is made up of five unique personalities that bring their eclectic influences to every song. Soaring, multi- part harmonies combined with a driving progressive metal sound, bests describes this Philly area band.

Each member plays their own orchestrated piece in every song, while individually weaving their unique style into the cohesive fabric that is Mindless Hope. The track Paradigm isthe official music video from the album Mental Truancy to be released on September 23rd 2022! FFO: Dream Theater, Killswitch Engage and Opeth.

Mindless Hope is a progressive metal band that blends solid harmonies and dynamic riffs into a unique, driving sound. Based in Philadelphia, PA, Mindless Hope has been a band since 2009, released two full-length albums – Verbatim in 2013 and Unlocking A New Realm Of Existence in 2016 as well as an EP, Speechless in 2017. Their third full-length album, Mental Truancy” is coming out on September 23, 2022.

This independent band has always blazed their own trail, pushing the limits of the genre and creating dynamic, hard-hitting songs that take listeners on a journey. Their music can be found on all major platforms worldwide.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*