Newsfeed

Muse: Featuring double bass drum action and even a death growl.

Muse – Will Of The Peolpe

On the track Killed Or Be Killed by Muse, Leo Tens says, «You can hear Origin Of Symmetry and Absolution on its solos, Black Holes & Revelations and Simulation Theory on its chorus, and of course it’s own mark».

Muse share fan favorite single Kill Or Be Killed: « This is Muse at our heaviest»! Muse share live favorite Kill Or Be Killed as single four from their upcoming Will Of The People album.

The Devon trio have been playing the song live at their summer festivals appearances, generating much excitement on social media, and have now decided to bow to – wait for it – the will of the people by releasing it as a single, following on from the already-released Won’t Stand Down, Compliance And The album’s title track, Will Of The People,

Frontman Matt Bellamy says, «Kill Or Be Killed is Muse at their heaviest! We wanted to update our hard rock sound on this album and with Kill Or Be Killed we found a modern metal sound featuring double bass drum action and even a death growl».

«Lyrically the song takes influence from my favorite Paul McCartney song, Live And Let Die», Belllamy continues, «a dark take on how life’s adversity can sometimes bring out the worst human instincts to survival at any costs».

Scheduled to arrive on August 26 via Warner Records, Will Of The People, Muse’s ninth studio album has been described by Matt Bellamy as «a greatest hits album – of new songs. In conversation with The Big Issue, he explains how the forthcoming record was conceived in response to their label’s request for a best of compilation».

«We were reaching that point where there was talk about maybe doing a greatest hits album, and we weren’t really in favor of doing that,» the frontman says. «So it’s almost like we’ve made a record that is a greatest hits album – of new songs».

«That means this album might have a metal track on it – and it’s like, the best metal track we’ve ever done. Or there’s a sort of soft ballad, love song and it’s probably the best ballad love song we’ve ever done, and so on».

«It’s a montage of the best of Muse. It’s a new take on all of those types of genres that we’ve touched on in the past».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*