Newsfeed

Queensrÿche: Effortlessly moving from strength to strength: immediate and thought-provoking.

Queensrÿche – Digital Noise Alliance

With a career that not only spans, but has charted the course of multiple genres, Queensrÿche remains a force in their own right. Digital Noise Alliance, Queensrÿche’s 16th studio album, that will be out October 7th, continues the ever-evolving legacy the Bellvue Washington born band began in 1982 when they first took hold of the flame with their hugely received self-titled 4-song EP. Their recent U.S. tour with Judas Priest proved that the band’s time off the road and in the studio only stoked their ambition and fire. The track In Extremis,

Once again teaming up with producer Zeuss (Rob Zombie, Hatebreed), Digital Noise Alliance not only refracts Queensrÿche’s past accomplishments but also pushes into the band’s future. It is the band effortlessly moving from strength to strength: immediate and thought-provoking. The ballad Forest,

The band comments: «This song is about being on your deathbed surrounded by your loved ones. Clinging to the last sense available, letting them know you will still be hearing them after correspondence or perceived consciousness is visible. Other conceptual metaphors flash in and out, taking note of a world that will not bend to accommodate such suffering, a universe of mockery, and a universe void of such abilities».

 Right after the release of Digital Noise Alliance the band will embark on another tour opening for the mighty Judas Priest on their 50 Heavy Metal Year tour.

 Queensrÿche line-up:

Eddie Jackson – bass

Michael Wilton – guitar

Todd La Torre – vocals

Casey Grillo – drums

Mike Stone – guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*