Newsfeed

Carvaggio: More than 400 years later!

Cavaggio – Carvaggio

Caravaggio was an Italian painter who was fundamental to the development of baroque painting. He is best known for his religious motifs, naturalistic style and marked use of chiaroscuro. Caravaggio’s influence was very great during the first decades of the 17th century. More than 400 years later, the prog band Carvaggio comes out with their self-titled debut album. An album with religious motifs as far as I know, but brimming with compelling prog music. Caravaggio’s offers a very varied and diverse music and with a hard-prog flirt among much others.

Tracklist:

1 – Before My Eyes

2 – Not on me

3 – Joyful Graveyard

4 – Guernica

5 – Healing the leaders

6 – Unlike dolphins

7 – Pompeii

8 – Comfortable

9 – Fix you (Coldplay cover)

10 – Life Watching

Total time 54:46

Credits:

Vittorio Ballerio (Adramelch): vocals

Fabio Troiani (Adramelch): guitars, mandolin, bouzouki, programming

Marco Melloni: bass

Alessio Del Ben: drums

   With

Courtney Swain (Bent Knee): vocals on Fix You

Guido Block: vocals on Not On Me

Simona Aileen: vocals on Guernica and Pompeii

Erika Carretta: voice acting on Comfortable

Antonio Zambrini: flute on Life Watching

Nadio Marenco: accordion on Before My Eyes

Mauro Poeda: accordion on Joyfu Graveyard

Carmine Turilli (Krayl Accordion): accordion on Not On Me and Guernica

Massimo Mescia: piano on Not On Me

Alex Sandro La Bua: percussions

Music and lyrics by Fabio Troiani, except Fix You (Martin, Berryman, Champion, Buckland).

Produced and mixed by Fabio Troiani and Guido Block at Lo Studio, Milan.

Mastered by Roberto Romano at Os3 Mastering.

Artwork: Gianfranco Ferlazzo

Logo concept: Vittorio Ballerio

Graphic design: Fabio Troiani

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*