Newsfeed

Zane: Mastered playing multiple genre.

Zane – She Has Wings

Zane have a new EP entitle She Has Wings but of course no one has ever seen a woman with wings! On the other hand, I have heard Zane’s music and it has wings in the form of being very good, heavy and exciting!

After struggling with addiction Zane knew the best way to take out his frustrations was making another EP, this one being heavier than ever. He locked himself in his studio for days and began recording about the things on his mind. Everything from thoughts of suicide, violence, destruction, and anarchy. This project has a nice influence of doom, sludge and southern metal.

Zane started playing guitar at the age of 7 after getting his first guitar for Christmas. Officially starting his music career in 2016 under the name Yelept after he received his first bass guitar. Months later he publicly released his first album with much success. Zane has always been a one man band to ensure he reaches his idea of perfection without obstacles, occasionally featuring other artists as guest appearances. Zane has mastered playing multiple genre.

The band stated: «After seeing the accomplishments of Wormholedeath and listening to their roster, i was super excited to sign a contract with them. I think this is the perfect place for my new project. I look forward to the future with them».

Tracklist:

She Has Wings

She Breathes

She Dies

it

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*