Newsfeed

Johnny Bob: One of the big bands in the national progressive scene!

Johnny Bob - Creatures Of Light And Darkness

Creatures Of Light And Darkness is the new album from Johnny Bob. Johnny Bob is a neoprog band from Hamburg. They form 2017 in memory of two school bands which disband after their members graduate in the early nineties.

German magazine Eclipsed rates Johnny Bob in October 2019 to become one of the big bands in the national progressive scene!

The brothers Jörg Purfürst (bass, keyboards, guitar) and Carsten Díaz (vocals, guitar) form the core of the band. Line-up is completed by Philip Mestwerdt (drums) and Ole Schützler (keyboards).

Johnny Bob release their debut album Carnival Of The Brahma-Sox in 2017 and ensure initial awareness. The second album Fjodor And The Water Giant follows in April 2019. An EP called Hunted By A Caproid sees its light of day in January 2020. In September of the same year the neo-progrockers make their follow-up with third album Egbert’s Barber Shop. All releases get positive reviews.

Johnny Bob record their 4th longplayer – a double album called Creatures Of Light & Darkness – from winter to summer 2021. The album takes ingredients of all former releases and mix them with a more songwriter-orientated approach.

Tracklist:

1. ?

2. Tokyo

3. Fading Suns

4. Zen Comic Show

5. God Machine

6. I Am Ocean

7. September

8. Brand New Day

9. A Song to the Seasons

10. White Bear Lake

11. Mohawk

12. Empire

13. Nocturne

Line-up:

Carsten Diaz – vocals, guitar

Jörg Purfürst – bass, keyboards, guitar

Jan Brust – guitar, keyboards

Philip Mestwerdt – drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*