Newsfeed

Bala: A journey from darkness to light….

Bala – Mi Orden

Bala releases their new track and music video for Mi Orden (My Order). «The track is a journey from darkness to light. We get used to that twilight situation until something happens and everything blows up. Our order ceases to receive chaos. The great change that at first scares us, but later we are so grateful for it. Without knowing it, this change brings us the light that we needed so much. This journey also becomes something literal through the video, which transports us hypnotically from a dark tunnel to the color of the blooming flowers», states Bala about the release.

Mi Orden follows the critically acclaimed singles Agitar (Shake) Hoy No (Not Today)and X, which are off of the band’s Century Media debut and new full-length album Maleza out May 14th.

Bala is a two-piece power house from Galicia, Spain. Their influences range from the different faces of grunge to the big names of punk or stoner rock. This unique blend of musical landscapes and pan-generational inspirations helped shaping the bands outstanding heavy sound and pays tribute to legends like Nirvana, Melvins, Fu Manchu and L7.

Bala is Anxela Baltar (vocals, guitars) and Violeta Mosquera (vocals, drums).

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*