Newsfeed

Chain Reakto: The unstoppable transfer of passion for music from generation to generation……

Cain Reaktor - Homesick

Chain Reaktor have a single and music video Lonely City from their album Homesick to. The song’s theme is not hard to discern, but an unfortunate everyday reality: loneliness in the most crowded of spaces. The graphic in the video was carefully chosen to impose a feeling of estrangement and inferiority, but is contrasted by the band members’ enjoyment in performing the song. 

The band states, «We’re super stoked to bring you our first single! For the video we had the joy to work with filmmaker Charlie Feld (plays bass for Skylake), and the guys at Parktheater and Serious Music Alphen. Play it loud with the lights off!».

The name Chain Reaktor refers to the unstoppable transfer of passion for music form generation to generation.

Chain Reaktor is a modern progressive rock band. Their music is groovy, adventurous, sometimes heavy or dark, but always melodic. The band was formed by the young talented brothers Bart Laan (vocals, guitars and flute) and Arjan Laan (drums and percussion) who also have their own band, Skylake. Together with their father Erik Laan (vocals, keys), known from neo-prog band Silhouette, they wrote the music and lyrics. In search of a groovy bassist, they asked their friend Mark Op Ten Berg who has a background in soul and funk.

 Their debut album Homesick aims to capture feelings triggered by a lack of belonging in the modern world. In today’s urban life, we sometimes feel extremely lonely when we stand in the crowds. Homesick is a journey to find out who we truly want to be in the midst of the treacherous temptations of these lonely cities, where only rats seem to win the race.

On Homesick you can also listen to the contributions by the following guest musicians: Suzan Van Den Engel (backing vocals); Martin Streckfuss (saxophone) and Sophie Zaaijer (violins). The impressive artwork has been created by graphic designer Aldo Adema, who is also a great guitarist and known for his bands Egdon Heath and Tumble Town.

Chain Reaktor is:

– Erik Laan: Keys & Vocals

– Bart Laan: Guitars & Vocals

– Arjan Laan: Drums & Percussion

– Mark op ten Berg: Bass & Dad Jokes

Featuring the talented:

– Sophie Zaaijer on Violin

– Suzan Van Den Engel with Vocals

– Martin Streckfuss on Saxophone

Album art by Aldo Adema

Mix & master by Bart Laan

Recorded at The New Brewery, in Vleuten.

Release date: June 5, 2021

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*