Newsfeed

Gonemage: Delves into unexplored territory.

Gonemage – Master Of Disgust

Says, «Black metal/chiptune convergence set in pixelated dream realms. Gonemage began as an alternate reality to my other project Cara Neir’s album Phase Out. Homeskin is a daytime counterpart to Gonemage set in reality».

Gonemage represents a nostalgic dream realm of a dusty cartridge dungeon crawler. A hazy blend of black metal, 8bit, and lush shoegaze. Track 3 from Master Of Disgust, WarioWare: Possessed Console

Gonemage the solo project of Cara Neir’s Garry Brents (or Galimgim) will release his ne EP Master of Disgust on May 13, 2022. Having established a dynamic storyline that runs through Gonem previous releases, the new EP Master Of Disgust… temporarily diverges to deliver a mangled blackened death metal misadventure themed around the well-known Nintendo character Wario.

These pixelated realms form the setting to present the first chiptune war metal piece of music accompanying Gonemage`s fictional game: WarioWare: Possessed Console. Crafted with NES/C64/SNES sounds entwined through the mix, Gonemage`s music delivers a sense of nostalgia from 1980s/’90s video games. This is the dark side of 8-bit; from the demonic and guttural Master Of Disgust to the menacing and frenzied rage of WarioWare- Possessed Console, Gonemage delves into unexplored territory. High speeds, heavily overdriven guitars and groove rhythms collide head on with dissonant synth melodies, and Wario audio samples.

Master of Disgust… draws to a close with the fully electronic Foul PortalTo Delirium. The energetic, bouncy rhythms bring a stark contrast from the previous metal tracks. Contrapuntal melodies deliver a different sort of chaos, while showcasing the beloved vintage sounds. 

Gnarled and grotesque, Gonemage reveals what happens when chiptune goes rogue. Master of Disgust… is an experimental and dynamic release that ventures down unexpected paths into nightmarish domains. Epic and intense throughout, the EP will see you broadening your musical palette.

Gonemage is:

Galimgim (or Garry Brents) – Guitars, Bass, Drum Programming, Synth, Vocals.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*