Newsfeed

Novedades Matutinas: Elegant music from the long land!

Novedades Matutinas - Monte Oculto

There are many mountains in Chile but none of them are hidden as far as I know! The Chilean band Novedades Matutinas have recently released a new album entitled Monte Oculto. This title is translated Hidden mountains and the band is translated Morning News, and the band offers a nice alternative prog. Melodic pop and alternative progressive rock, a blend so profoundly sensitive, experimental, powerful and elegant.

Tracklist:

1. Piloto Automático (4:05)

2. Tercera (3:52)

3. Yugen (6:33)

4. Palos (4:11)

5. Invierno (6:30)

6. Monte Oculto (6:38)

Total Time 31:49

Credits:

Nicole Needham – Lead vocal and guitar

Pablo Mangas – Drums and percussions

Alejandro Muñoz – Rhodes, synths and Mellotron

Joaquín Navarro – Bass and second voices

   With

Alfredo Tauber – Trombone (3, 4)

Italo Viveros – Trumpet (3, 4)

Music and lyrics by Nicole Needham, except music by Alejandro Muñoz (3)

Arrangements for Morning News

Produced by Felipe Salas

Recorded and edited by Cristóbal Zorro Arriagada

Recording assistance by Beto Castillo at CHT studios.

Voice recording by José Tomás Molina at Fonografía Records.

Mixed and post produced by Andrés Nusser

Mastered by Gonzalo Chalo González

Electronic arrangements by José Tomás Molina (6)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*