Newsfeed

Jelena Taylor: For fans of the horror-sci-fi film franchise Alien!

Jelena Taylor - Perfect Survivor

Most guitar players are men, but there are also many fantastic female guitar players. Jelena Taylor is a phantom guitar player.

Solo Guitarist Jelena Taylor unleashes the horror of new track Perfect Survivor. Featuring Andrew Oosterbaan and Craig Spencer.

Lyrics:

Aboard the Nostromo

Awakened from hypersleep

Receiving a signal

Echoing in the dark

Touching down on Acheron

Parasitic contamination

Disregarding quarantine

A hideous spawn emerges

The hunter

Stalking

Evolving…

Waiting for the KIILLLLLLLL

Betrayed for science

The perfect specimen

The hunter

Mutilating

Perfected…

Consuming all

Alone in space

The sound of slithering

Dripping acid

Scalding, searing

Activate self-destruct

Narrowly escaping

The hidden entity appears

Cast out into oblivion!

Fans of the horror-sci-fi film franchise Alien will know that 4/26 is Alien Day, because the name of the planet they land on in the movie is called LV-426. Solo guitarist Jelena Taylor felt there was no better time to release her new original track dedicated to the inimitable Ellen Ripley!

Says, «I always loved the original 1979 movie Alien with Sigourney Weaver, who is a total badass and a huge inspiration to me and felt that it never got the attention that it deserved«.

 She continues «When rewatching the movie as an adult, I noticed it didn’t have much of a musical soundtrack either, just creepy unnerving noises, which I felt really added to the psychological distress».

 «I came up with the main riff during my 100 days of riffs challenge while thinking of Ellen Ripley fighting xenomorphs all alone in space, and it has evolved into a death metal shredfest with friends! ».

Credits

Andrew Ooosterbaan – Vocals

Craig Spencer – Guitar Solo 1

Jelena Taylor – Guitar Solo 2

Perfect Survivor is composed and arranged by Jelena Taylor

Mixing/mastering/drum editing by Justin Taylor (Knight Of The Round)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*