Newsfeed

Inferno Doll: With horror and ghost!

Inferno Doll – Ghost Waltz

Some of my grandchildren have dolls, but they are no horror dolls. Horror Dolls is a gothic horror inspired solo project and their new single is suitable enough entitled Ghost Waltz taken from the EP Sacrifice. The solo project by Laura Inferno Vargas is from Chile but have relocated to Canada. Gothic horror inspired The Horror Doll has unveiled a teaser for the new video Ghost Waltz. Taken from the 2020 EP Sacrifice, the haunting music video filmed at The Grand Theatre will release on August 5th, 2022. The track Sacrifice,

«This is a dark love song. Of an immortal soul trapped in an old theatre that has become her fortress. She dances day and night to gain the strengths she needs to be whole again as she is the only one who can help her. She knows what love is but because she’s been forgotten, she cannot feel it anymore. Like when Dracula falls in love with Mina. Dracula becomes vulnerable (inspiration from the show Castlevania) and hurt when humans take his loved one away. This is what the ghost in Ghost Waltz feels. Even though she’s still in a strange human form, once she’s ready to leave her fortress, she will become an immortal». The track Broken Inferno,

The Inferno Doll began as a solo project in 2013 by singer & songwriter Laura Inferno Vargas, releasing the debut album Dollmination in 2015. Originally from Chile, and previously the frontwoman of Sacramento, Laura moved to Calgary, Canada in 2016. Fascinated with Gothic literature, horror and the theatrical, the Iferno Doll`s, music draws heavily on concepts, narratives and imagery from classic works such as Bram Stoker’s Dracula and Mary Shelley’s Frankenstein. The Inferno Doll beautifully conveys emotions of toil and sorrow with an eerie twist.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*