Newsfeed

Baptiste Brun: With ambitious and experimental work mixing various musical influences.

Baptiste Brun – Origin

Baptiste Brun self-taught musician born in Lyon influenced by many virtuoso guitarists Baptiste Brun begins his career as a guitarist and composer of the progressive metal band Stolen Memories he subsequently produced his first solo instrumental album Origin an ambitious and experimental work mixing various musical influences, all dominated by his guitar playing.

Origin is built around the number 8 (8 tracks, 8 strings and an 8 in the center of the artwork) which, in Chinese culture, is associated with prosperity. Orgin offers varied, compelling and interesting music with a fair amount of instrumental metal, shreds and more very nice atmospheric passage. Brun`s love for film music adds a symphonic felling, and his impressing use of 8-string guitar make it possible to explore new musical soundscape.

Tracklist:

1. Untold (5:12)

2. Virtual Harmony (5:05)

3. Chimera (4:13)

4. Lost In Time (5:16)

5. Storm (4:32)

6. Lunar Requiem (5:16)

7. The Element (4:03)

8. Abyss (7:27)

Total Time 41:04

Line-up:

Baptiste Brun – guitar, bass, keyboards, drum programming

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*