Newsfeed

Gerald Peter Project: Keyboardist, composer, producer, and technology enthusiast.

Gerald Peter Project – Enigma

Gerald Peter was born in Vienna, Austria in 1986, and is a keyboardist, composer, producer, and technology enthusiast. He has also previously released albums with his bands Circle Of Illusion, Inspirational Corner and his cinematic prog band Gerald Peter Project, where he acted as keyboardist, composer and producer. He also was on tour with Cirque du Soleil as show band musician.

The track Enigma (feat. Julie Elven & Drummer Aaron Thier) from the band Gerald Peter Project and taken from the album Incremental Changes, Pt. 2 – Out.

Credits:

Keyboards, Seaboard, Composition, Music Production: Gerald Peter

Drums: Aaron Thier

Vocals: Julie Elven

Director, Video Production, Video Edit: Lenzelot

Camera: Phillip Bauer

Visual Content: Chris Speed Visuals

Drum recording Setup, Mixing & Mastering:

Mike Wolff @ Melon FM

Special Thanks to:

ARS Electronic

On Friday, June 24th, Austrian Gerald Peter Project released the new album “Incremental Changes, Pt. 2 via Austrian label GRIDMusic.

The album is the brainchild of Gerald Peter, the composer, keyboardist, seaboard player and producer. The new album Incremental Changes, Pt. ” under his artist name Gerald Peter Projec” features the versatile drummer Aaron Thier and a few prominent special guests, including Dream Theater keyboard virtuoso Jordan Rudess, the award-winning soundtrack vocalist Julie Elven (singer for the game soundtracks of Horizon Zero Dawn, World of Warcraft), and the high-skilled guitarist Martin Miller.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*