Newsfeed

Gutricyde:  Converting a bedroom into a small recording studio!

Gutricyde - Gutricyde

The band Gutricyde is FFO: Frozen Soul, Mortician, Bolt Thrower and are located in Texas, USA and Gutricyde is their debut EP.

Gutricyde was initially brought to life by Bret Smith, an original member of the 90’s era Texas death metal band: Embalmed. Starting out as a one-man Death Metal Project in 2019, the project has evolved. As of 2022 with a recent lineup change, Gutricyde is currently a 4-piece group consisting of Bret Smith on guitar, vocals and programing, Lance White, formerly of Gruesome Fate and Blast Wound on guitar and vocals, Dave Tillery formerly of Embalmed, Gruesome Fate and an active front man for comorbidity, as well as stage theatrics mascot Ray Gutty Mora (A.K.A – The Butcher).

Converting a bedroom into a small recording studio in Fate, Texas, the writing process began to flow. Once a good foundation was built along with some of the first demo tracks released in January 2021, the project gained the attention from some local promoters through social media, and they started getting offers to open some shows. Through 2021 Gutricyde has written 13 new tracks, 11 of which are featured on a full-length EP self-titled Gutricyde,  released on Corpse Gristle Records in February of 2022.

In January of 2022, Gutricyde had a promising lineup change, bringing in Dave Tillery of Comorbidity and Embalmed on bass and moving Lance White to guitar. This was a welcomed change and has made a tremendous improvement on the band’s efficiency and quality.

Track Listing:

1. Bestial Copulation 00:00

2. Texas Curb Stomp 04:02

3. RUN (for Your Life) 05:57

4. Anal Pickaxe Maceration 08:53

5. Gestative Morbidity 10:45

6. Cannibal Cartel 13:16

7. Molestation of Decaying Remains 16:32

8. 69 Einstein 18:04

9. Prolong the Suffering 20:41

10. Pedophile Pulp 23:45

11.  PULL 26:32

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7442 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*