Newsfeed

Inhalo: A seamless blend of serene and ferocious elegantly held together by an emotional performance.

Inhalo – Sever

With layered compositions that range from tranquil oases to swirling riffs Inhalo is as diverse as an alternative progressive rock band can be. A seamless blend of serene and ferocious elegantly held together by an emotional performance. Tension and release, like a ballet dancer gracefully tiptoeing on a volcanic caldera.

Inhalo is no newcomer. All of the band members have earned their stripes over the years playing tours all over the continent in bands such as A Liquid Landscape, Ivy’s Dream and The Heaven’s Devils, supporting bands like Karnivool, Riverside and Marillion.

After years of working on their music with scene icons like Jochem Jacobs (Textures) and Forrester Savell (Karnivool, Dead Letter Circus), the four Dutchmen have now teamed up with Construction Records for the release of their debut album.

Sever is a passionate musical journey about dealing with anxiety and the process of growth within its confines. A journey in which beauty can lull you into a false sense of security before it pulls the rug from under your feet and sends you hurtling down its fiery pits.

Tracklist:

1. Omniscient Being (2:34)

2. Subterfuge (6:36)

3. Sisyphean (5:57)

4. Pretenders (5:28)

5. Eventide (7:28)

6. Mirror Door (5:39)

7. Last Vestige (7:39)

8. Sever (1:48)

Total Time 43:09

Credits:

Fons Herder – vocals

Roy Willems – guitar

Peter Cats – bass

Pepijn Gros – drums

Producer: Jochem Jacobs

Mixing and mastering: Forrester Savell

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*