Newsfeed

Grave Digger: Continue to spin the story of the Crusaders…

Grave Digger - Symbol Of Eternity

Grave Digger have been an integral part of the German heavy metal scene for over 4 decades. Chris Boltendahl, Axel Ritt, Jens Becker and Marcus Kniep are not only a force to be reckoned with in the live sector, they also regularly deliver high-quality Heavy Metal albums. On their latest album Symbol Of Eternity they continue to spin the story of the Crusaders… after having dealt with it once before on the album “Knights of the Cross”, they devote themselves once again to the fabled history of the Templars. Razor-sharp riffs, opulent choir arrangements and the distinctive voice of Chris Boltendahl are components of Grave Digger’s new work.

 All the trademarks that have made the band stand out for 4 decades can be heard on the album… an original and hard album is Symbol Of Eternity. And yet, next to the merciless riffs, like in the opening headbanger Battle Cry, melodic refrains are always in the foreground… hard double bass attacks alternating with mid-tempo songs and the almost doom-like title track will make every headbanger’s heart beat faster.

Grave Digger have never been so varied and are not afraid to think outside the box like on the bonus track Hellas Hellas which is a cover of the Greek superstar Vasilis Papakonstantinou in which Chris sings Greek for the first time in his career and the Band was even able to win Vasilis himself for some vocal passages. Open your ears and eyes when the new album will be in stores worldwide on August 26th, 2022 and you can take another journey into the secret world of the Templars… The king is dead… long live the king!

Track List CD1: Digipack Version

1. The Siege of Akkon

2. Battle Cry

3. Hell Is My Purgatory

4. King Of The Kings

5. Symbol of Eternity

6. Saladin

7. Nights of Jerusalem

8. Heart of a Warrior

9. Grace of God

10. Sky of Swords

11. Holy Warfare

12. The Last Crusade

13. Hellas Hellas

Track List CD1: Live at Metal Hammer Paradise / Mediabook version-):

1. The Clansman`s Journey

2. Healed by Metal

3. The clans will rise again

4. Lawbreaker

5. The Roundtable

6. The Curse of Jacques

7. Season of the Witch

8. Excalibur

9. Rebellion

10. Witch Hunter

11. Heavy Metal Breakdown

Line-up_

Chris Boltendahl – Vocals

Axel Ritt – Guitars

Jens Becker – Bass

Marcus Kniep – Drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7438 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*