Newsfeed

Mighty Bard: Eccentric all prog and professional poet!

Mighty Bard – Magician

Bard was a professional poet in medieval Gaelic and British culture. Many hundreds of years later, The Mighty Bard reappears with the prog band The Mighty Bard and they released new music and the track with the good suitable name Magician.

The Mighty Bard will release two further singles in the run up to the release of the album Beyond The Gate. A video for Magician will be released shortly.

Magician is taken from the band’s upcoming new album, Beyond The Gate, which will be released in October. It also marks the debut of vocalist Benji, who joined the band in 2018.

Benji says, «I’m really excited to be a part of the renaissance of the Bard after we collectively spent far too long writing and noodling versus getting some of these great tunes out to the Progressive world, who also wrote the lyrics for the new song. Prog has always been my first love, and in Magician, I hope our fans will get the same happy place feeling I have when giving it a spin».

Guitarist and founder member Dave Clark adds, «We’ve gone a bit quiet of late, but the release of Magician draws a line in the sand on our lack of activity,. We can’t wait to release new music in the months to come, and I hope the unique and eclectic mix of music on Beyond The Gate, starting with Magician, will make up for the amount of time we’ve spent away».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*