Newsfeed

Gengis Khan: More technical than the other songs. Its refrain sounds like a hymn!

Gengis Khan – Posseed By The Moom

Genghis Khan was a Mongol chieftain, ruler and conqueror of the Mongol Empire, the largest contiguous empire in history. It is said that 5% of people alive today are descended from this man! 800 years after he lived, the band Gengis Khan appears without the h in the first name, and not at all that powerful as the mentioned ruler. Gengis Khan only plays very good old school heavy metal!

Line-up Gengis Khan:

Frank Leone – Vocals

Mike Petrone–Lead Guitar

Neil Grotti – Guitar /Backing vocals

Gianni Lorenzini- Drums

Lee Under – Keyboards

Maurizio Leone- Bass

Italian old school heavy metallers Gengis khan released their third full-length album Possessed By The Moon on May 27th 2022 via Stormspell Records.

Possessed By The Moon’ is more technical than the other songs. Its refrain sounds like a hymn! It’s a story of love and death, and not a classic metal song!”, comments the band. Recently Gengis Khan relased  the titled-track Possessed By The Wolf, the first single taken from the upcoming record.

The album was born in the band’s home studio, while the keyboards, drums and solo guitars were recorded by Simone Mularoni (DGM, Elvenking, Ancient Bards, Labyrinth, and many more) at Domination Studio in San Marino. The album artwork is by Alan Lathwell. Possessed By The Moon will be released as CD digipak and digital.

The track listing reads as follows:

1. Possessed By The Wolf

2. In The Name Of Glory

3. Extreme Power

4. Eternal Flame

5. Possessed By The Moon

6.  Sandman

7. The Wall Of Death

8. Long Live The Rebels

9. Gengis Khan – Bonus track

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*