Newsfeed

Jan Rivera: Graduate of the revered Musicians Institute’s Guitar Institute of Technology.

Jan Rivera – The Encounter

Jan Rivera is a US prog guitarist and makes his debut bow with the release of a video for his debut single The Encounter feat. Nili Brosh

The new release sees Rivera working with Aristocrats/O.R.k. drummer Marco Minnemann and Nili Brosh, an Israeli/American guitarist who herself has worked with The Aristocrats as well as Danny Elfman.

Riva says, «Being able to share this music with you means the world to me. That it could be delivered to you alongside these amazing musicians that I respect and admire so much, only amplifies that feeling. I can’t wait for all of you to hear it! ».

Authored the book Advanced Rhythmic Concepts for Guitar, #1 in category for best sellers in Amazon, receiving reviews by JazzTimes, Vintage Guitar and educators (Berklee, MI, Hal Leonard, Mel Bay).

Consultant for Fender Guitars and clinician .

The guitarist is a graduate of the revered Musicians Institute’s Guitar Institute of Technology in Los Angeles, where he studied under Alex Machacek, Greg Howe, and Scott Henderson, among others. Rovera is also well-regarded in as a music educator, who’s 2014 textbook Advanced Rhythmic Concepts For Guitar is a bestseller, and received rave reviews globally.

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*