Newsfeed

Korax Mvd: With cyberpunk/transhumanism.

Korax Mvd - Artifical

Korax Mvd, a dark/experimental/industrial band formed in Montevideo, Uruguay in 2020, has released their first EP Días Extraños. Despite being a new band, its members are musicians with extensive experience in underground music. Korax Mvd released a new song Artificial, on all digital platforms, as a preview of their next EP.

«We decided to release a song in advance of our next EP, but this turned into something a little bigger since our friends from Vector Carmela and Cannibal participated in it doing their remixed versions of the song».

Attracted by the idea of experimenting with different ways of musical creation and sharing the interest in dark and industrial sounds, Natalia Arocena former member of the dark metal band Upon Shadows and André Goldman, very well known for his participation in the local post punk band La Memoria joined forces to create something unique. The lyrics have a narrative focused on the dark and dystopian. A style that could be called cyberpunk/transhumanism.

Korax Mvd is a Dark/Experimental/Industrial band from Montevideo, Uruguay with conceptual elements related to dystopian visions of the future with elements of science fiction and cyberpunk.

The sound is related to what is dark and industrial music among other influences. The lyrics are focused on a personal vision of how to live in the 21st century.

Line-up:

Natalia Arocena – vocals, guitars and bass

André Goldman – synthesizers and programming

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*