Newsfeed

Leo Carnicella: With beautiful and fascinating music!

Leo Carnicella – Super-Saragosso Sea

In September we wrote about the very skilled songwriter and composer Leo Carnicella and his Ep Until A New Dawn. Now he is back with the debut full length album Super-Saragosso Sea, and this is beautiful music!

Maestro Leo Carnicella handle lead vocals, keyboards, moog, and as the clever man he is all music and lyrics and production he also handle. As mostly all other musicians he is supported by other musician and Mike Stavrou handle the mixing. Tony Franklin: Fretless Bass, Beledo: Acustic and Electric Guitar, Jan-Vincent Velazco: Drums. Even a legend is present on this album as Martin Barre from Jethro Tull plays electric and acoustic guitars as guest musician.

Leo Carnicella is an independent composer of Italian-Venezuelan origin residing in Germany. He has been a music enthusiast from an early age. Leo Carnicella is an Italo-Venezuelan independent songwriter and producer with residence in Germany. His latest EP has been featured by world famous musicians such as the British bassist Tony Franklin. The track An Endless Path To Infinity,

Leo Carnicella recorded his first demo album Strange Land of weird colors towards the end of 2010, which attracted the attention of the legendary Venezuelan announcer Alfredo Escalante, who gave him his support and friendship from then until his death on 27 January 2016, spreading his music on the famous Venezuelan radio program La música que sacudió al mundo, and promoting the dissemination of his material to the Desperta Rock program of the renowned Vicente Mariskal Romero in Madrid, Spain, in the 2011. The track Anomaly,

Since 2017, Leo Carnicella has been a collaborator with the German textile artist Alexandra Knie, providing original musical works as background music for her exhibitions in various art galleries in various European countries. In 2019, Leo Carnicella begins to work on a tribute for his great friend Alfredo Escalante, the result is the EP Until A New Dawn that contains the last two compositions of Leo Carnicella in Venezuela, which were initially encouraged and motivated by Alfredo Escalante himself, whose first demo had his approval, and an unpublished song written and dedicated especially to his memory, on the eve of the commemoration of the five years of his death.

During the making of this EP, Leo Carnicella had the participation and advice of the renowned British bassist Tony Franklin, the renowned drummer Jan-Vincent Velazco, and the Venezuelan guitarist Marco Ciargo.

The Sargasso Sea is part of the Atlantic Ocean and is located in the western part of the North Atlantic, northeast of Cuba and the Bahamas. The ocean is surrounded by ocean currents: the Gulf Stream on the west side, the North Atlantic Current on the north side, the Canary Current on the east side and the Atlantic Equatorial Current on the south side. Therefore, it is logical that the Super-Sargasso Sea should be flowing and super music!

Tracklist Super-Saragosso Sea:

1. The Place Where Lost Things Goes

2. Conundrum

3. Tell Your Mom I`m not Coming Home

4. Balance

5. Oblivion

6. The Place Where Lost Mind Go

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*