Newsfeed

Voraath: With an auditory odyssey.

Voraath – The Barrens

Extreme and experimental metal music from the Carolinas, Voraath is an auditory odyssey. Voraath featuring members of Nile, Xael and their new music video for their second introductory The Barrens to follow their debut single / horror music video Siren Head.

Voraath, from North and South Carolina USA, features members from Nile (Brad Parris), Xael (Joshua Ward), Rapheumets Well, Implosive Disgorgence, and Sweet Blood. They are an otherworldly and experimental death metal band that brings together emotional yet brutal music and science fantasy appealing to both metal enthusiasts as well as those who appreciate the lore of the music. They have a second stand-alone single out entitled The Barrens, which follows their debut track Siren Head and today they present their brutal dark torment with their new music video for it.

Through their music, Voraath batters the listener both musically and lyrically, blast beats set the pace for epic lyrics presented in both guttural and clean fashion that focus on relatable situations. The band shares their process:

«After developing the theme of the music/album we use the music to highlight important emotions or events. Each song acts as a chapter in our musical story. The lyrics represent personal events and emotions and then we wrap these experiences in sci-fi lore. We all have personal pains, just add in a few exploding planets».

Voraath began as a vessel for the quintet to continue touring and writing. They wanted to explore even further integrating science fantasy, soundscapes, and metal. They hope that the first two tracks tantalize audiences and leave them anticipating their debut album, which is currently underway. Looking to hit the stage, they promise an onslaught of theatrics, bringing the story of the music to life.

Atmospheric and driving, the medley of blast beats, chugging bass, and heavily distorted solos will be both intense and immersive. Voraath is recommended for fans of Septicflesh, Cattle Decapitation, and Fleshgod Apocalypse.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*