Newsfeed

Bring Out Your Dead: Develops complex passages carved on direct and catchy compositions.

Bring Out Your Dead – Times Like This

To bring out and bury and respect our dead is naturally, but a band name like Bring Out Your Dead is a good name for a band. FFO: Mastodon, Tool, Alice In Chains and location is Madrid, Spain.

When all is said and done, invented, reinvented, covered and/or is just a mere rehash in the current metal scene, Bring Out Your comes to life in 2020, grounded on years of experience, but with the strength and freshness of something that is completely new.

Their debut was recorded and mixed by Carlos Santos at Sadman Studios (Spain) and mastered by Jens Bogren at Fascination Street Studios (Sweden) and it features seven songs brewing different styles from a personal point of view, which develops complex passages carved on direct and catchy compositions.

Last April 24th they released a very intimate rendition of Foo Fighters classic Times Like These , in the loving memory of Taylor Hawkins , who passed away just a month prior to this date.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*